Dienstverlening aan particulieren

Rouw en verlies coach

Rouw coaching kan helpen als je merkt dat je in het dagelijks functioneren wordt belemmerd door rouwgevoelens, moeite hebt structuur in je leven vast te houden,
 in werk of privé de neiging hebt je terug te trekken, rouwgevoelens overweldigend zijn of steeds dezelfde gedachte of gevoelens terugkomen of er weinig of geen mensen in je sociale omgeving zijn waarmee je dit kunt bespreken.

Rouw coaching helpt als je behoefte hebt aan iemand die naar je luistert en waardevrij luistert. Die geïnteresseerd is in jouw verhaal en gevoelens. Vragen stelt over de persoon die je bent verloren en vragen stelt over de wijze waarop je er mee omgaat en denkt het te gaan integreren in je leven. Wat jij voor de overleden persoon hebt betekend en wat deze voor jou heeft betekend.

Het traject

Intake

We bespreken wat er is gebeurd en stellen coaching behoeften vast.

Coaching

Er volgen diverse sessies waarin we het rouwproces bespreken en een plaats geven.

Buddyschap

In een vervolgtraject blijf ik als vertrouwenspersoon jouw aanspreekpunt.

In detail

Intake gesprek

Ik start met een intakegesprek. Daarin bespreken we wat er is gebeurd en wat dat met je doet. Ik stel vervolgens met je vast wat je coaching behoeften zijn.

Wanneer je behoeften aansluiten bij mijn aanbod dan starten we in eerste instantie met zes coaching gesprekken met een frequentie van één gesprek per week. Naar gelang de behoefte is het mogelijk de frequentie aan te passen.

Na deze zes gesprekken wordt de stand van zaken in kaart gebracht en bespreken we de behoefte aan een vervolg. Mochten we niet verder gaan dan neem ik na een maand sowieso telefonisch contact op om te horen hoe het gaat.

Coaching sessies

In de gesprekken is leidend hoe jij dagelijks in rouw bent en wat dit met jou doet. Daarbij komen de volgende thema`s naar voren:

  • Welke eerdere rouwervaring heb je?
  • Hoe ga je om met veranderingen en met gevoelens? Besteed je aan beide kanten evenveel aandacht?
  • Hoe gaat het fysiek (bijv. slaapgebrek of niet) en psychisch met je?
  • Welke steun heb je uit je sociale netwerk en werk?
  • Wat gaat goed en wat zou je graag willen verbeteren?
  • Welke hulpbronnen heb je daarbij en welke kun je creëren.

Buddyschap

Het resultaat na zes gesprekken is dat je je gesteund hebt gevoeld in jou rouwprocessen en alles hebt kunnen bespreken waar jij behoefte aan hebt én weet wat jou valkuilen zijn in jouw rouwproces.

Na 6 gesprekken bespreken we je behoeften met betrekking tot een vervolg. Een vervolg kan bestaan uit buddyschap of doelgerichte coaching op door jou gewenste veranderingen.

Buddyschap betekent dat ik een sponsor ben in jouw rouwproces die beschikbaar is om te luisteren naar jouw ervaringen, gedachten en gevoelens. Ik help je hierop te beschouwen door je uit te dagen als iemand anders naar je eigen proces te kijken. Het doel is door afstand te nemen te leren. Buddyschap is gebaseerd op het gegeven dat de onvoorwaardelijke relatie tussen de behandelaar en de cliënt het belangrijkste is om te komen tot groei.

Doelgerichte coaching kan gericht zijn op het aanpassen van gedrag of het wegnemen van belemmerende overtuigingen in het rouwproces.

Testimonial

“Praten over mijn verlies heeft mij geholpen bij de verwerking ervan. “

E. van der Heijden.

 

Neem contact op

 

2 + 3 =

John Lorsheijd
Lauwersmeer 50
2993PB Barendrecht
Tel.: 0630-348046
Email: info@rouwwerkcoach.nl