Profiel

Aangenaam kennis maken

John Lorsheijd

Professioneel Rouwcoach

Na de middelbare school heb ik de HBO opleiding Arbeidsverhoudingen aan de Sociale Academie gevolgd. Ik ben vijfentwintig jaar personeelswerker geweest in grote bedrijven en drie jaar team-coach (LEAN-management). In deze laatste functie ben ik boventallig geworden.

Ook heb ik de coaching diploma’s van NLP Practitioner en Masterpractitioner behaald. Tevens volgde ik de tweejarige opleiding Omgaan met Verlies aan het opleidingsinstituut Land van Rouw in Nijmegen en ben met positief resultaat afgestudeerd. Ook heb ik de opleiding Regie op Verzuim gedaan bij CS Opleidingen.

In mijn privéleven heb ik zelf rouw leren kennen. Mijn tweelingbroer is plotseling op zesenveertigjarige leeftijd overleden en een jaar later ook mijn vader. Daarnaast heb ik geleerd welke intense rouwgevoelens ontstaan door een scheiding.

Ik geef rouwbegeleiding aan mensen aan wie het eigen sociale netwerk (in het werk en privé) niet voldoende steun geeft. 

Over Rouw

Rouw is de keerzijde van liefde. Het woord rouw wordt het meest in verband gebracht met het overlijden van een geliefd persoon. Daarnaast kan rouw ook ontstaan door verliessituaties als scheiding, verlies van werk, verlies van gezondheid enzovoort.

De eerste voorbeelden van rouw zien we meestal bij onze ouders. Van hen leren we dan ook hun overtuigingen hoe gerouwd moet worden. Deze overtuigingen worden mede beïnvloed door de wijze waarop iemand met emoties omgaat en wat voor hechtingsstijl iemand heeft. Overtuigingen met betrekking tot rouw worden ook door cultuur bepaald. Daarin zijn veel mythes over rouw, zoals rouw moet je verwerken, rouw moet slijten of rouwgevoelens moet je onderdrukken door je te concentreren op bijvoorbeeld je werk. Er wordt vanuit gegaan dat rouw overgaat zoals een wond die heelt. Wetenschappelijk onderzoek heeft echter aangetoond dat rouw nooit over gaat. Rouw wordt doorleefd en uiteindelijk geïntegreerd in het leven. Het verdriet gaat echter nooit helemaal over en blijft op momenten terug keren.

Het taboe op rouw kan ervoor zorgdragen dat een rouwende zijn verhaal niet kwijt kan en daardoor zich geïsoleerd voelt en vastloopt in het rouwproces. Deze mensen wil ik ondersteunen door beschikbaar te zijn en naar hun verhaal te luisteren. Daarnaast wil ik hen uitleggen wat rouw inhoudt. Met mijn kennis van rouwprocessen kan ik de juiste vragen stellen om het proces te begeleiden en de rouw dragelijker maken.

Lees het artikel: Dood en rouw vooral taboe bij mannen >>

Testimonial

“De rouw coaching heeft mij weer zin in het leven gegeven. Het begrip voor mijn verlies heeft me sterker gemaakt. “

Mevr. S. van der Linden

 

Neem contact op

 

11 + 3 =

John Lorsheijd
Lauwersmeer 50
2993PB Barendrecht
Tel.: 0630-348046
Email: info@rouwwerkcoach.nl