Rouw op de werkplek, het verhaal van Veronique

In het onderstaande verhaal van Veronique lees je hoe collega’s en management haar hebben opgevangen na het overlijden van haar man.

Veronique is al 22 jaar werkzaam als docent op een kleine school voor voortgezet onderwijs als haar man overlijdt aan een progressieve vorm van dementie. Na he overlijden hebben collega`s ervoor gezorgd dat de leerlingen van haar klassen geïnformeerd zijn over het overlijden van haar man. Ook hebben de collega`s bedacht dat het voor haar niet fijn zou zijn als zij weer op school komt en die alleen moet betreden. Eén van de collega`s, met wie zij een goede band heeft, wacht haar daarom buiten op en begeleid haar naar haar eerste lesuur van de dag. Dat heeft zij al zeer prettig en attent ervaren.

Haar teamleider benaderde haar in de loop van de ochtend en vroeg haar hoe het ging. Daarnaast bood hij aan dat zij hem altijd mag benaderen om te praten. Ze kennen elkaar goed en zij weet dat zij altijd bij hem terecht kan.

Hulp door een professionele rouwcoach

Vanuit het bestuur is een rouwbegeleider gevraagd contact met haar op te nemen met het doel te ondersteunen bij eventuele administratieve zaken. Daarnaast biedt hij aan beschikbaar te zijn voor gesprekken over haar rouw. Na een eerste gesprek besluit zij dat het nog te vroeg is om te praten over haar rouw.

Veronique voelde de opvang door haar collega’s als een warm bad. Alleen haar directeur heeft haar nooit gevraagd hoe het met haar ging. Zelfs de eerste keer dat zij elkaar tegen kwamen in de school niet. Dat voelt zij, ruim twee jaar later, nog steeds wel als een pijnpunt.

Het verlies van haar man heeft haar betrokkenheid bij haar werk veranderd. Zij krijgt de kans om met een pensioen te gaan en maakt daar dankbaar gebruik van.

Met dank aan `Veronique’ voor het mogen gebruiken van haar verhaal.


Professionele Rouw Coaching

Heeft u behoefte aan begeleiding door een professionele rouwcoach? Neem dan contact met mij op.

John Lorsheijd
Professioneel Rouwcoach
Email: info@rouwwerkcoach.nl
Tel.: 0630-348046

Rouwcoach voor particulieren en bedrijven, leren omgaan met rouw